Nob Ruijgrok

 

Nob Ruijgrok

In 1993 heb ik samen met Piet Hein Eek het productiebedrijf Eek en Ruijgrok opgericht. Met zijn tweeën begonnen en in 23 jaar doorgegroeid naar een bedrijf van bijna honderd man. Een hele mooie prestatie die mij met trots vervult maar mij ook steeds meer ging beklemmen. Groei is mooi maar kan ook in de weg gaan zitten.

Eind 2015 heb ik de stap gezet mij los te maken van Piet Hein Eek en mij te gaan richten op de dingen waar ik werkelijk gelukkig van wordt, het realiseren van mooie produkten en dicht bij het maakproces staan. Terug naar de basis zou je kunnen zeggen. Om dit te verwezelijken ben ik samen met Kees van den Berg een werkplaats begonnen waar ruimte is voor eigen werk, maar waar ik ook mijn 23 jaar ervaring in wil zetten voor anderen, wij stellen onze goed uitgeruste werkplaats beschikbaar zodat wij onze kennis en ervaring door kunnen geven aan anderen en een ondersteuning kunnen bieden in de realisatie van ideeën.

 

Kees van den Berg

Opgeleid in de techniek ben ik steeds verder doorgegroeid naar een controlerende rol in ontwikkelprocessen. Van nature ben ik een doener en haal veel voldoening uit het maken van dingen. Ik heb de nodige ervaring opgedaan in het werken met hout-, en metaal. Van huis uit niet opgegroeid met vormgeving, maar ben dit door de jaren heen steeds meer gaan waarderen. In het zoeken naar geschikte plekken om dingen te realiseren liep ik er steeds vaker tegenaan dat er eigenlijk geen geschikte werkplaatsen zijn waar je gebruik kunt maken van goede machines voor mensen die daar behoefte aan hebben. Ik ken Nob al vele jaren en na een aantal intensieve gesprekken was daar ons business plan, een werkplaats met een faciliterende functie. Ik vind het een leuke uitdaging om dit avontuur, het realiseren en runnen van een professionele werkplaats, juist met hem aan te gaan. We kunnen elkaar hier goed aanvullen, met onze verschillende achtergronden. Ik werk graag samen en haal veel voldoening in het verder helpen en ondersteunen van mensen.